23. АРТ МАРКЕТ

23. АРТ МАРКЕТ

10.12.2015.

Изложба 23. АРТ МАРКЕТ-а у Кући краља Петра I , установи културе ГО Савски венац, свечано ће бити отворена у петак, 11.12. 2015. године, у 19 часова. 23 АРТ МАРКЕТ уместо уобичајеног назива 8 соба - 8 уметника, овог пута зове се 8 соба - 8 уметника плус 2 слепа путника. Излагачи на 10 малих самосталних изложби су: Александра Ракоњац, Естер Милентијевић, Сара Николић, Ана Вртачник, Младен Тушуп, Бранко Јовановић, Лука Дедић, Наталија Миладиновић, Никола Ојданић и Сара Лерота. Изложба ће бити отворена до 18.12. 2015. Радно време: радним данима од 12-20 часова викендом од 16- 20 часова. Улаз слободан. Организатор изложбе је Удружење СЦАСАс, уз подршку Опшине Савски Венац, ДКЦ "Мајдан" и Куће краља Петра I. Биографије уметника: Александра Ракоњац рођена је 29. фебруара 1988.године у Крагујевцу. Дипломирала 2013. год ине на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, смер зидно сликарство у класи професора Горана Ракића. Мастер студије завршила 2014. код ментора др Бојана Оташевића, на истом факултету. Стипендиста Фонда Републике Србије, Фонда „Академик Драгослав Срејовић“ најбољим студентима града Крагујевца и стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“ Министарства омладине и спорта.

Aleksandra Rakonjac  UDAHАлександра Ракоњац, Удах

Естер Милентијевић, дипломирала је на Факултету уметности у Приштини, на одсеку за графички дизајн, 1995. год ине, у класи проф. Фатмира Зајмија у чијој је класи и магистрирала је 2006. год. на истом одсеку и факултету. Од 1995. до 1999. била је Арт директор у штампарији Артдизајн у Приштини. Од 2002. године запослена је на Факултету уметности у Приштини/Звечан као асистент- приправник, где је 2009. стекла звање доцента, а 2014. звање ванредног професора на катедри за графички дизајн.

Ester Milentijević JaЕстер Милентијевић, Ја

Сара Николић, рођена је 1988. године у Мајданпеку. Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку примењено вајарство, 2012. године, са просечном оценом 9,37, у класи редовног професора Драгољуба Димитријевића.Члан УЛУПУДС-а од 2012. године, самостални уметник од 2013. године. Од 2014.године, студент је докторских студија на Факултету примењених уметности у Београду.

Sara NikolićСара Николић

Ана Врточник рођена је 1991. године у Сарајеву, Босна и Херцеговина. Од 1992. године живи у Новом Саду. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, на Департману ликовних уметности, одсек сликарство, у класи проф. Владе Ранчића. Мастер студије на Департману ликовних уметности, Студијски програм сликарство на Академији уметности, Универзитета у Новом Саду завршила је 2014. године. Тренутно ради као сарадник у настави на Катедри за сликарство, Академије уметности у Новом Саду. Младен Тушуп, дипломирао је 1990. године на Факултету примењених уметности. Од 1991. године члан је УЛУПУДС-а, а од 1998. члан УЛУС-а. Излагао је на самосталним и колективним изложбама у Културном центру Београда, Музеју примењене уметности у Београду, Српском културном центру у Паризу, Галерији Стара Капетанија у Земуну,  Галерији Сингидунум у Београду.

Mladen TušupМладен Тушуп

Бранко Јовановић рођен је 1965. године у Приштини. Дипломирао графику, у класи професора З. Јовановића-Добротина, на Факултету Уметности у Приштини, 1998. године. Члан је УЛУС-а од 1998. године. Магистрирао је графику 2000. године, код професора З. Јовановића-Добротина. Живи и ради у Београду.

Branko Jovanović kolovrat12x17

Бранко Јовановић, Коловрат

Лука Дедић рођен је у Београду 1973. године. Дипломирао је на Академији ликовних умјетности на Цетињу, 2001. године, у класи професора Јакова Ђуричића. Магистрирао на Факултету ликовних уметности у Београду, 2007. године, у класи професора Мила Грозданића. Luka Dedić Darivanje

Лука Дедић, Даривање

Сара Лерота рођена је 1989. године у Мостару (БиХ).  Представљала је своју земљу на уметничком пројекту „Plus You!“ који је окупио радове уметника из целог света и који је био организован стране Brigitte Williams, те изложен у Woburn Studios (Slade-UCL) у Лондону. Била је једна од победница на такмичењу Art on Call Awards, изабрана од стране The Broadway Artist Group (BAG), где је добила највише гласова публике. Њени радови објављени су у књизи "Artists Gone Global"  коју су уредили и објавили Nini de la Vega и Art on Call Studios у Калифорнији, као и у Cut-Click магазину (Велика Британија), The Catapult уметничком магазину (САД), The Fine Line Magazine (САД), итд. Излагала је у Сарајеву, Мостару, Загребу, Мајданпеку, Барцелони, New Hampshireu, Hastingsu, St.Leonardsu, Brightonu, Nottinghamu, Swindonu, Londonu, Berlinu itd.  Технике које најчешће користи су оловка, пастел и акрилик, али је отворена кориштењу и других техника у потрази за одговарајућим начином за изражавање идеја. Члан је уметничке организације „Art on Call“ (САД), члан одбора Art:Language: Location (Cambridge, UK), и организације CollectConnect (UK). OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сара Лерота, Шипак

             
23. АРТ МАРКЕТ
Top