ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

ДАНИ ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ У КУЋИ КРАЉА ПЕТРА

19.06.2023.

 
Градска општина Савски венац организује
 
22. и 23. јуна манифестацију „Дани Исидоре Секулић“ у Кући Краља Петра
у част велике књижевнице и прве жене академика, а улаз за све заинтересоване посетиоце је слободан.
У оквиру првог дана манифестације ове године ће бити додељена награда Исидора Секулић за успешно књижевно дело остварено у књижевним жанровима којима се бавила Исидора Секулић, а које је написано на српском језику и објављено у Србији током 2022. године.
 
Жири Књижевне награде „Исидора Секулић“ у саставу: Лаура Барна, проф. др Добривоје Станојевић и Петар В. Арбутина од укупно 43 књиге пристигле на конкурс донеће коначну одлуку о победнику конкурса.
 
Свечана додела Књижевне награде Исидора Секулић биће реализована
22. јуна у Кући краља Петра на Сењаку, Улица Васе пелагића 40, са почетком у 17 часова.
 
Програм ће бити уприличен наступом ученица Музичке школе „Даворин Јенко“ које ће све присутне забавити извођењем нумера на клавиру и виолини: Софија Дарди (клавир) и Милица Јовановић (виолина). Такође, свечаност ће уприличити и млада ученица Катарина Масоничић која ће представити Исидорине цитате. Награду ће овогoдишњем добитнику уручити председник жирија Петар В. Арбутина.
Током другог дана, 23. јуна 2023. у 18 часова биће одржана „Исидорина чајанка“ у оквиру које ће се организовати представљање победничког књижевног дела и разговор са добитником награде а у оквиру пројекта „Исидора нас слуша“.
Top