ФракталАРТ фестивал

ФракталАРТ фестивал

19.08.2021.


Удружење за уметност, културу и туризам ФракталАРТ, Београд

Организује,

ФракталАРТ фестивал

свечано отварање 21. августа у 10 часова
Кућа краља Петра I
Београд

 

У оквиру В Међународног ФракталАРТ фестивала, одржава се самостална изложба, три уметнице као три врлине и три светлоносне речи:
 ВЕРА НАДА ЉУБАВ
Ана Богдановић, Татјана Карабашевић и Љиљана Несторовић.
...а када би све друго нестало,
остају нам вера, нада и љубав...
...јер ако имамо веру и наду у љубав,
онда је љубав у нама...
онда смо живи...верујемо и надамо се...
Остављамо, сјајни траг у светлости постојања...

Публика ће на фестивалу имати прилику да погледа и интернационалну изложбу  "Женска душа" на којој је приказано 165 дела из 36 земаља света.
Организатор изложбе је међународно удружење акварелиста,
International Watercolor Society – IWS, а основна тема и порука ове поставке је борба против насиља над женама. Изложба је кренула из Перуа, а после Италије и Пољске, стиже у Србију, па наставља свој пут, даље по свету.

"Иза затворених очију" је путујућа изложба цртача СФН фрактала и фракталних цртежа. У овој изложби поред Клуба цртача фрактала, учествују и радови деце из Житорађе, настали на XИ Ликовној колонији Корени 2021. Изложба је представљена у Новом Саду, Суботици, Сомбору, Београду, а осим у Србији, гостовала је и у више градова у Грчкој.

Изложба "Јерусалим очима уметника" представља Јерусалим из другог угла, очима уметничких фотографа и сликара из Палестине. Аутор поставке је господин Осамах Ал Хинди, конзул, аташе за културу, амбасаде Државе Палестине у Републици Србији.

Поред изложби, посетиоци ће имати прилику да учествују на креативним радионицама, цртања СФН фрактала, терапеутског, медитативног цртања, затворених очију, аутора Љиљане Несторовић, сликање на платну са Уметничким студиом Арт и Вино и акварел технике са Татјаном Карабашевић.
Теме, које ће бити заступљене на фестивалу су шаренолике као и фрактални цртежи. Фондација МВЦ представиће свој пројекат Колективно становање, једну хуману причу и Међугенерацијски волонтерски центар.
Академија ФракталАРТ , спрема нова учења за нова времена, која су пред нама. Интересантно предавање, спој науке, уметности, духовности, арт-терапије, арт-психологије,
SFN спонтаних фракталарт неурозаписа...и гости, стручна лица из различитих области (медицине, психологије, холизма, уметности...)говоре на тему креативности у служби здравља.
Школа Искон, представиће програм за арт-терапеуте, факултативне програме и радионицу интегративног фракталног цртања.
СК Центар Ћирилица, спремио је два предавања и промоцију нове књиге, Буквар православља, Олгице Стефановић.
Гости ће уживати на Путу уметника са арх. Бојаном Пражић, која успешно исписује терапеутске јутарње странице, и своје спознаје дели са искуственом групом.

Maeve Swan, егзотична и несвакидашња уметница, представиће свој рад и поклонити публици перформанс, као поздрав из будућности.
Дан Државе Палестине, резервисан је за Амбасаду Државе Палестине у Републици Србији и промоцију богате културе и традиције ове далеке земље, као и нераскидиву везу српско-палестинског пријатељства, која датира још из доба Светог Саве, из 13.века. Легенде о Светом Сави се до данас чују у Палестини, а остао је обичај од давнина, да мушкој деци дају име по тој легенди, по нашем светитељу Сави.

Фестивал ће трајати од 21. до 28.08.2021.

Љиљана Несторовић, сликар, иконописац, арт-терапеут
Аутор ФракталАРТ фестивала
Генерални заступник Удружења за уметност, културу и туризам ФракталАРТ, Београд

ljnestorovic@gmail.com
0606734413

Top