Књижевно вече Вавилонска кула

Књижевно вече Вавилонска кула

18.02.2019.

Књижевно вече Вавилонска кула

 

Градска општина Савски венац, Кућа краља Петра I и УГ „Организација“

 

позивају вас на књижевно вече у четвртак, 28. фебруар  2019. године у 19 часова  Кућа краља Петра I, Сењак Васе Пелагића 40

 

Вавилонска кула

у склопу Пројекта 
ИСИДОРА НАС СЛУША

Учествују:

МИОМИР ПЕТРОВИЋ, писац, драматург, теоретичар

ЛАУРА БАРНА, ауторка пројекта

Пројекат су подржали:
Министарство за културу и информисање Републике Србије
Секретаријат за културу града Београда

Black Light – обојено светло скоре будућности велике Вавилонске куле, визија једног новог и другачијег Београда, у грађевини једне нове и другачије Европе. У Вавилонској кули Нови Човек је помешао језике, народе, нације, вере, расе… Изделио је простор на кантоне и квартове ради лакше контроле, осветлио га црном светлошћу, у којој становништво постаје жива маса, а појединац раритет. Да ли је у будућности могућ такав Београд, таква Европа, такав свет? Идемо ли ка том глобалном концепту – у роману Black Light.

Миомир Петровић (1972) писац, приповедач, драматург, теоретичар уметности, театролог. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду, на Одсеку за драматургију; магистрирао на Одсеку за театрологију на ФДУ; докторирао на Одсеку за интердисциплинарне студије на Универзитету уметности у Београду. Пише прозу, драме, као и уџбенике креативног писања. Добитник је Октобарске награде града Београда (1996) и награде Лаза Костић (2017). Роман Black light објављен је 2018. године, у издавачкој кући Лагуна.         

Top