Концерт: Исидора Драмићанин, виолина

Концерт: Исидора Драмићанин, виолина

11.01.2016.

Исидора Драмићанин, млада, талентована виолинискиња, члан је Мастер Арт Академије од 2015. године. У оквиру Мастер Арт академије похађала је мастер клас професора виолине Тимура Мељника, са Бечког Прајнер Универзитета Музике и Уметности у Аустрији, наступивши истовремено и као члан новоформираног ансамбла „Мастер Арт Академци Тимура Мељника“.

Исидора Драмићанин широј публици представља се реситалом, у уторак, 12. јануара 2016. године, у 18 часова, у организацији Куће краља Петра I и Мастер Арт академије.

Програм: Ј.С. Бах: Соната бр.2 а moll, Andante и Аllegro Л. В. Бетовен: Соната бр. 7 c-moll М. Равел: Циганска рапсодија С. Прокофjев: Пет мелодија

Клавирски сарадник: Наталија Младеновић, специјални гост концерта: Милош Јеротић, клавир.

Концерт ће интересантним програмом потврдити Исидору Драмићанин, као једну од будућих младих нада српског виолинизма. Њеним солистичким концертом Мастер Арт академија отвара своју сезону у 2016. години.

Добро дошли!

fb poster ID

Биографија: Исидора Драмићанин, рођена је 12. октобра 1994. у Београду. Музичку школу “Коста Манојловић” у Земуну, уписала је са седам година код проф. Санде Драмићанин. Почетком средње сколе радила је са проф. Драганом Јовановићем све до његове смрти 2009. године. Од 2010, преко Школе за таленте, почиње да ради са проф. Иваном Жикић-Аћимоски код које је од 2012.године, у класи на Факултету музичких уметности у Београду. Од 2014. похађа интерпретативни курс виолине код проф. Дејана Михаиловића. Током школовања освајала је многе награде на републичким и међународним такмичењима као солиста (Београд, Ниш, Сремска Митровица, Париз, Хасково-Бугарска), као и у камерним ансамблима (Београд, Сремска Митровица, Барлета-Италија). Са триом “Долче” 2011. године освојила је награду лауреата на републичком такмичењу . Као солиста исте године освојила је награду најбољег извођача на меморијалном фестивалу Љубивоја Николића. Од 2010 године била је концертмајстор школског оркестра са којим је имала много наступа у земљи и иностранству (Минхен, Крф, Москва, Сарајево, Будимпешта, Бања Лука, Охридски бисери, Амвелиа фестивал у Волосу). Са истим оркестром наступала је и као солиста. Учествовала је у раду међународног оркестра ЦЕИ 2010. године , са којим је одржала две турнеје по Италији, под руководством диригента Игора Коретија . Такође је и члан гудачког ансамбла “Таурунум” са којим је освојила три прве републичке награде, а крајем 2011. године освојили су и специјалну награду на такмичењу младих талената Србије под покровитељством музичког центра “Гварнеријус”. Заједно су одсвирали више од 100 концерата у земљи и иностранству. Од 2013. године је концертмајстор ансамбла. Од 2013 године свира у камерном Јеврејском оркестру, са којима је имала концерте на Коларцу и у Загребу. Током свог школовања похађала је многобројне интернационалне мастеркласове и летње академије код реномираних светских професора (проф. Ана Кандински у Адмонту, Аустриа 2011; Брач, Хрватска 2012; Наголд, Немачка, 2013. ). Као и мастеркласове код Стефана Миленковића, Романа Симовића, Тимура Мељника, Богдана Божовића и Орфеја Симића. Као солиста , наступала је у свим значајним салама у Београду (Коларац, Мадленианум, Београдска Филхармонија, САНУ, Етнографски музеј, СКЦ, ДКЦ, Артгет).

Концерт: Исидора Драмићанин виолина
Top