Концерт: Клавирски квинтет l'ARSenique

Концерт: Клавирски квинтет l'ARSenique

29.10.2015.

У четвртак, 5. новембра 2015, у 19 часова, у Кући краља Петра I, установи културе ГО Савски венац, концерт ће одржати клавирски квинтет l'ARSenique. Квинтет чине: Слађана Гајић, клавир, Слађана Алексић, виолина, Тамара Живковић, виолина, Јелена Попин Станошевић, виола, Наташа Лишанин, виолончело, а на програму ће бити изведена дела Бородина и Шумана. Улаз слободан.

Слађана Гајић (клавир) завршила је средње музичко образовање на три одсека: клавир и теоретски одсек у музичкој школи „Јосип Славенски“  и соло певање у школи „Станковић“ у Београду. Клавир је дипломирала и магистрирала у класи проф. Тијане Хумо Рајевац на Факултету музичке уметности  у Београду. Добитник је награде ФМУ "Радмила Ђорђевић"  као клавирски сарадник. Током студија била је демонстратор,  касније и клавирски сарадник у музичкој школи “Станковић“, као и на Приштинској академији уметности у Звечану. Наступала је као солиста и клавирски сарадник са хоровима и певачима („Collegium musicum“,“Крсмановић-Обилић“). Радила је три године као проф. клавира на Академији лепих уметности у Београду. Већ шест година свира као клавирски сарадник на концертима у Норвешкој, на позив хора са којим је изводила велика вокално-инструментална дела. У Београдској филхармонији свира од 2009. године као клавирски сарадник, где свира све остале инструменте са диркама, као што је челеста.

Слађана Алексић (виолина) завршила је средњу музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Михаиловића, a магистрирала у класи проф. Александра Павловића. Током школовања освојила је неколико првих награда на такмичењима у земљи и иностранству: „Петар Коњовић“, „Петар Тошков“ и у Стрези (Италијa). Током школовања имала је многобројне наступе и солистичке концерте. Добитник је награде факултета из фонда „Мери Жежељ Мајер“ и Прве награде на републичком такмичењу у категорији камерних састава. Свирала је као члан многих камерних састава и оркестара. Четири године свирала је у Гудачком оркестру „Душан Сковран“, у Ансамблу виолина проф. Михаиловића, као и симфонијским оркестрима у земљи и иностранству. Запослена је у Београдској филхармонији од 2004. године, са којом је наступала широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима.

Тамара Живковић (виолина) завршила је средњу музичку школу у Ћуприји у "Школи за музичке таленте", у класи проф. Ђерђа Зазровића. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Уроша Пешића. Током школовања освојила је више републичких и савезних награда, неколико првих савезних награда у категорији камерних састава, и као члан Гудачког оркестра Школе за музичке таленте из Ћуприје. Била је дугогодишњи члан камерног оркестра „Camerata Academica“ из Новог Сада, са којим је учествовала на бројним фестивалима у земљи. Као хонорарни члан свирала је у многим оркестрима у земљи и иностранству: Медитерански оркестар младих у Француској, оркестар Oпере Народног позоришта у Београду, Позоришта на Теразијама, Симфонијског оркестра РТС-а, Симофнијски оркестар Подгорице и Војвођански симфоничари. Била је стално запослена у оркестру Српског нарадног позоришта у Новом Саду. Стални је члан Београдске филхармоније од 1997. године, са којом је наступала широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима. Јелена Попин Станошевић (виола) завршила је средњу музичку школу „Јосип Славенски“, у класи проф. Панте Величковића. Током школовања радила је са педагозима Петром Јовановићем и Дејаном Млађеновићем. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Панте Величковића. Освајала је награде на такмичењима као солиста и камерни музичар („Петар Коњовић“ , републичко такмичење). Учествовала је у раду Медитеранског оркестра младих у Француској (1997, 1998). Педагошко искуство стекла je кроз рад са ученицима Mузичке школе „Лисински“. У Београдској филхармонији ради од 2003. године, а као њен члан наступала је широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима. Наташа Лишанин (виолончело) завршила је нижу и средњу Музичку школу „Стеван Мокрањац“ у Краљеву. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Франсоаз Јаковчић. У току студија била је члан оркестра „Гудачи Светог Ђорђа“ и тада је наступала са признатим солистима и композиторима у земљи и иностранству. На такмичењу Музичке омладине у Београду освајају прво место на пољу камерне музике. Премијерно је извела композицију Зорана Божанића у саставу чело-хармоника на Коларцу 2005. године. Уметност камерног музицирања негује у оквиру разних камерних састава. Од 1998. године је стални члан Београдске филхармоније, са којом је наступала широм земље и света са многим познатим солистима и диригентима. l'ARSenic KVINTET-1 - Copy

 

 

 

 

Концерт: Клавирски квинтет l'ARSenique
Top