„Реалним до нереалног“

„Реалним до нереалног“

14.03.2019.

„Реалним до нереалног“
Слике, скулптуре и асамблажи
уметничке групе Abstracta
&nbs


Изложба „Реалним до нереалног“, прва у низу групе Abstracta, биће отворена 26. марта 2019. у Кући краља Петра Првог (Београд, Васе Пелагића 40).

Отварање изложбе је заказано у 19 часова: у музичком делу програма наступиће млади музички таленти - ArtLink виртуози.


Изложба „Реалним до нереалног“ део је истоименог пројекта који за циљ има представљање, истраживање и тумачење апстрактне уметности данас. На изложби у Кући краља Петра биће представљени радови прве поставке чланова групе, академских уметника различитих генерација: Марио Ђиковић, Бранка Милић, Зорица Обрадовић, Ивана Мартић и Јована Миленковић.
 Циклус апстрактног стваралаштва обраћањем стручној и широкој публици испитује место најинтригантнијег уметничког стила модерне уметности у савременом контексту, кроз пет различитих ликовних рукописа.  
Аутори пројекта су Емина Ћирић, историчар уметности и Жаклина Миленковић, новинар.
Емина Ћирић: „Какву поруку данас апстрактна уметност шаље, шта је њена спонтаност, искреност и суштина, који су јој извори, колико се удаљила од корена, нека су од питања која се односе на то шта је вредност ликовног апстрактног стваралаштва. Пет аутора, пет различитих ликовних трагања за емоцијом, сједињени су у причи о томе може ли се и како, сада и овдем уметничко дело изразити кроз емоцију лишену реалне форме.“
Радно време галерије: понедељак-петак (12-18 ч), субота (10-14 ч)

 

Top