УМЕТНОСТ ЕДУКАЦИЈЕ МАСТЕР АРТ АКАДЕМИЈЕ - STRING MASTER CLASS MART 2019

УМЕТНОСТ ЕДУКАЦИЈЕ МАСТЕР АРТ АКАДЕМИЈЕ - STRING MASTER CLASS MART 2019

19.03.2019.

УМЕТНОСТ ЕДУКАЦИЈЕ МАСТЕР АРТ АКАДЕМИЈЕ - STRING MASTER CLASS MART 2019. - Завршни концерт младих виолинистицких талената, полазника семинара Татјане Балашове, професорке московског државног Конзрваторијума "П. И. Чајковски" (Русија) 12-20. марта 2019. - Кућа краља Петра Првог.  

Након 8 дана свакодневног рада са професорком Татјаном Балашовом из Москве. 20 младих виолиниста представиће се на концерту у Кући краља Петра Првог са композицијама које су на часовима спремали са њом и са којима ће учествовати на предстојећим међународним такмичењима у земљи и иностранству.

 

Татјана Балашова


музичком колеџу при московском државном конзерваторијуму „П. И.  Чајковски“Професор виолине

на московском државном конзерваторијуму „П. И.  Чајковског,
и Академском 

     Татјана Балашова је рођена 05 јула 1961г. у Кијеву (Украјина), у породици музичара. Након што се преселила у Москву у 1974 год. наставила je школовање у класи професора Бориса Белењког у  Централној Музичкој Школи московског државног конзерваторијума „П. И. Чајковски“. Своје образовање из тих дана највише дугује професору виолине Борису Белењкину, професору камерне музике  Тиграну Алиханову, професору квартета  Михаилу Копељману, као и професору камерног оркестра - Михаелу Териану.
 

Од 1988. године Татјана Балашова ради као професор виолине у дечијој музичкој школи и Академском музичком колеџу при московском државном конзерваторијуму „П. И. Чајковски“, као један од водећих педагога. 2011 године. почиње да ради као асистент професора Александра Винницког, да би 2014. године постала редован професор виолине на државном Конзерваторијуму „П. И. Чајковски“ у Москви.

 

  • 2001. године Татјана Балашова је примила награду Знак Министарства културе Руске Федерације за врхунска достигнућа у култури.
  • 2008. године Татјана Балашова добија медаљу Части Министарства културе Руске Федерације за велики допринос у развоју културе.
  • 2013. године Татјани Балашовој је уручен Сертификат Азија-Пацифик“, центра за међународно образовање, који ради под окриљем УНЕСКО.
  • 2013. године Татјана Балашова постаје победник сверуског такмичења "Најбољи предавач дечије школе уметности".

 

 

 

 

 

Дубоко професионално знање и јединствена техника учења свирања на виолини, обједињене од стране изузетних професора са Московског Конзерваторијума, а у комбинацији са детаљним познавањем деце и младалачке психологије стеченим током 26 година радног стажа, допринело је да се Татјана Балашова уврсти у сам врх светских висококвалификованих наставника.

Сваке године ученици Татјане Балашове успешно полажу пријемни испит на Московском Конзерваторијуму као и на другим престижним музичким  Универзитетима (Вишим школама), како у Русији тако и у иностранству.

Студенти, а некадашњи дипломци музичке школе, из класе Татјане Балашове, постали су тражени солисти, концертмајстори и уметници водећих руских и страних оркестара и камерних ансамбала попут: Бољшој Театра, Великог симфонијског оркестра руске Филхармоније, Националног симфонијског оркестра Михаила Плетњова, камерног оркестра града Овиједо (Шпанија), камерног оркестра града Минхена (Немачка). 15 ученика Татјане Балашове су лауреати Сверуских и међународних такмичења.
     Татјана је стални члан жирија у оквиру уније "Уметност и образовањ
е двадесет и првог века" као и других међународних такмичења, укључујући и Београд. Стални је учесник радионице истраживања "Нова имена", а држи и бројне педагошке мастер класове у различитим градовима и регионима Русије и широм света. Од 2012. до 2015године Татјана Балашова је одржала стручне радионице у Москви, Клајпеде, Кијеву, Београду и Љубљани.
     Татјана
Балашова је организатор, руководилац и учесник разчичитих ансамбала виолиниста, који су успешно наступали у Русији, Пољској, Финској, Шведској, Украјини, Шпанији и Балтику. У току 2012. године била је концертмајстор симфонијског оркестра у Финској, Шведској и Данској.

Top