DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA DAMIRA RADDA OTVORENA U KUĆI KRALJA PETRA PRVOG

DRUGA SAMOSTALNA IZLOŽBA DAMIRA RADDA OTVORENA U KUĆI KRALJA PETRA PRVOG

03.12.2019.

Druga samostalna izložba slika Damira Radda pod nazivom „Rađanje sveta“ otvorena je večeras u Kući kralja Petra na Senjaku. U prisustvu znamenitih ljudi iz zemlje i regiona izložbu su otvorili prof. dr Nenad Radd i predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović.

 „Pred vama je kreativnost, originalnost i lepota života. Hvala našem umetniku Damiru što je podelio sa nama svemirske vibracije svoje vizije rađanja sveta i ukazao na snažnu ulogu žene, koja po Kabali ima glavnu ulogu na svetu. Bez žene, majke, mi ne bismo mogli postojati ni fizički, ni duhovno“ – rekao je prof. dr Nenad Radd obraćajući se prisutnima i dodao da je „Rađanje sveta“ duhovna transformacija kroz koju postajemo potpuno novi i, što je najvažnije, bolji ljudi.

On je zahvalio predsednici Opštine Savski venac Ireni Vujović što je odvojila vreme da poseti izložbu, naglasivši da je upravo Vujovićeva primer izuzetne žene, predane da podari nesebičnu ljubav i brigu o ljudima, te, kako je naveo, snažne i lojalne žene lidera.

Irena Vujović je čestitala mladom slikaru na još jednoj uspešnoj izložbi i poželela mu puno uspeha u daljem radu.

-Opština Savski venac podržava mlade umetnike i drago mi što imamo priliku da umeće i stvaralaštvo ovog talentovanog slikara ponovo vidimo u Kući kralja Petra. Verujem u mlade ljude jer oni su budućnost Srbije, a posebno mi je drago što naša zemlja ima mnogo mladih umetnika, kao što je Damir Radd, koji donose nešto novo i obogaćuju našu umetničku scenu – rekla je Vujovićeva.

Postavku u Kući kralja Petra čini 15 slika rađenih u tehnici ulje na platnu i deset crteža na kojima je, prema rečima autora, žena centralna figura u rađanju sveta.  Dela „magičnog realizma“ mladog umetnika Damira Radda publika će moći da vidi do 15. decembra u prelepom ambijentu Kuće kralja Petra  Prvog (Vase Pelagića 40).

 

Top